Torta di mele e yogurt
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Strada dei Formaggi

Apple and Yogurt Cake

soffice e leggera, senza burro

Ingredienti

Ingredienti:

  • 300g di farina 00 (oppure 300g di farina x dolci senza glutine)*
  • 3 uova
  • 150g di zucchero
  • 80g di olio di semi
  • 2 vasetti di yogurt bianco intero trentino
  • 1 bustina di lievito x dolci*
  • 3 mele golden della Val di Non medie 
  • un pizzico di cannella (a chi piace)
  • un pizzico di sale
  • 1 limone
  • 1 cucchiaio di zucchero
  • zucchero a velo *

* questi alimenti sono a rischio e bisogna controllare che abbiano il simbolo “senza glutine” oppure che siano presenti nel prontuario dell’Associazione Italiana Celiachia

Peel and dice the apples and put in a bowl with lemon juice and sugar.  
Beat the eggs with the sugar and grated lemon rind. 
Then add, mixing well after each ingredient, the yogurt, the salt, the oil, the flour, the baking powder, the cinnamon, if desired. 
Grease and flour a cake pan (approx. 6 cm diam., preferably spring-form type)  and pour in the batter.  Cover the surface with the apple slices making a concentric pattern. 
Bake in a pre-heated oven at 180°C for 40 minutes.
Let cool and dust with powdered sugar.
If you have a sweet tooth serve on a bed of vanilla sauce.